My world is the sky
A felhők felett mindig ragyog az ég
Égre néző lány

Üdv kedves olvasó! Te most egy felhőmániás lány oldalán jársz, aki imádja az eget és a felhőket. Fő hobbim a felhők fotózása, mindenféle formában, legyen az akár pamacs, fátyol, vihar, vagy bárányfelhő. Emelett egyetemre járok, közgazdásznak kézülök a BGE-n. A blogon a mindennapjaimat, gondolataimat és főleg a felhős képeimet találod. Jó nézelődést :)

A felhők, bármilyen sűrűek és bármennyire is megingathatatlannak tűnnek, a hitet mutatják meg, és azt, hogy valami még vár ránk.                                                     Tom Ryan

 
Csevegő

Szabályzat: Véleményedet kultúráltan fogalmazd meg, ha pocskondiázol, törlés lesz a jutalmad. Cserét itt tudsz kérni, bárkivel szívesen cserélek :) A nevem Hikori, annak hívjatok, a kedves szerkesztő vagy cserém megszólítást kerüljétek légyszíves.

 
Zene

Aktuális kedvenc számomat osztom meg veletek, amit rongyossá hallgatok. Mert zene nélkül mit érek én...

 
Cimkefelhő
 
Gondolatok
Friss bejegyzések
2017.08.09. 18:37
2017.07.02. 12:08
2017.06.25. 21:25
2017.06.16. 15:44
2017.06.14. 15:59
Friss hozzászólások
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A felhők felett mindig ragyog az ég

Tudom, hova tartozok

Jó egy hónapra eltűntem, de az az igazság, nem volt nagyon kedvem feljönni. Egy a baj a nyárral, hogy mindig eszembe jut a nagyapám halála és maximum a kötelező dolgokat csinálom meg, mert máshoz nincs kedvem ilyenkor. A júliust ezért se csípem meg úgy az egész nyarat sem, mert minden egyes nyáron történt valami ultra nagy gikszer, amitől nem tudom már szeretni a nyarat. Ja és persze a másik tényező a dög meleg. Most, hogy augusztus van, már több bennem az élet, ezért is tudtam visszatérni ide.

Ami amúgy igazán lényeges szerintem, az az, hogy végre megtörtént a névváltoztatás. Másfél hónap után végre elfogadták a kérelmemet, tegnap voltam az anyakönyvi hivatalban kikérni az új születésit, ma meg az önkormányzatba szambáztam el új személyit és lakcímkártyát kérni. Az ügyintézést sosem csíptem, sokszor agybajt kapok tőle.

De mindegy, ez nem számít. Lényegében véve hivatalosan is búcsút inthetek apám családnevének és örvendezhetek anyám és nagyapám családnevének. Jó érzés végre ezt a nevet viselni, nem a másikat. Kb olyan érzés ez, mintha megérkeztem oda, ahova mindig is tartoztam. Most már tudom, hol a helyem, kikhez tartozom és mit is képviselek. Az apám családja egy sor léhűtőből állt és áll a mai napig apámmal az élen. Nem tudok egy embert sem mondani közülük, akire azt mondhatnám, hogy igen, ő aztán tud valamit. 

Anyám családja más. Anyám és a nagyapám valahogy mindig is tudták, hogy kell mindig tovább menni és felállni újra és újra. Szorult helyzetekből kihozni a legjobbat, félrelökni másokat a túlélésért, megváltozni egyik napról a másikra, feladni egy évtizedes szenvedélybetegséget az unokádért,  mindenáron védeni a gyerekedet, legyőzni betegségeket. Nekem ezt jelenti ez a családnév, amit most viselek. És nem hiszem, hogy valaha is fogok most már változtatni a nevemen és a férjem nevét sem fogom sohasem felvenni. Nem leszek XYné. Én én vagyok ezzel a névvel most és mindörökké.

2017.08.09. 18:37, Hikori

Ezer arcát mutatja az ég

A nyárban az a jó, hogy ilyenkor annyi féle változatosságot tud mutatni az ég, hogy az ember beleszédül. Ott vannak a nyári záporok, a ragyogó hajnalok, és ezer színben játszó alkonyok. A felhős csoportokban dögivel vannak szebbnél szebb fotók, néha kicsit irigy is vagyok, hogy én nem tudok olyan szép képeket produkálni a kis telefonommal. De egy nap biztos beszerzek egy profi fényképezőgépet és bejárom az országot felhőket vadászva.

Addig is hoztam egy kis szerény válogatást a magam készítette képekből. 

 

#clouds☁️

Hikori (@hikori94) által megosztott bejegyzés,

Amúgy a felhőmánia nem mostanság kezdődött. Régebben is, olyan 15 éves koromban kezdtem el jobban érdeklődni irántuk, főleg azután, hogy nagyapám meghalt. Sokszor ültem ki a közeli játszótérre egy hintába és csak bámultam a fehér pamacsokat azon a nyáron. Nem tudom, valahogy kötődöm az égbolthoz. Annyira változatos tud lenni, mint az emberi élet. A napfényes időszakok az ember boldog pillanatait juttatja eszembe, a mennydörgő viharok, amikor a természet haragra lobban, az életünk nehéz időszakára emlékeztet, a szüntelenül hulló eső pedig a mély gyászra és bánatra. 

Aznap, amikor nagyapám meghalt, a hajnal sötét volt és borús. Olyan bajlós kinézetű, már ha csak ránéztem nem éreztem magam jól a bőrömben. Ezt tetézte még az, hogy a nagyapám az intenzív osztályon volt, a műtétje nem sikerült jól. Bementünk anyával, hogy érdeklődjünk, hogy van, akkor közölték velünk, hogy reggel 7-kor meghalt. 

Emlékszem, amikor kirohantam a korház ajtaján, csak felfelé tudtam nézni. Nem érzékeltem az embereket körülöttem, sem anyámat, se senkit. Csak az eget. Máig tisztán előttem van a kép, ahogy a nyilt teret beragyogta a napfény, a felszakadozott felhők között át sütött a nap, a szél pedig viharosan fújt. Nem is tudnám nektek megmagyarázni, de akkor az olyan vígasztalónak tűnt. Mintha egy üzenet lett volna mindenkinek, hogy előbb vagy utóbb minden jóra fordul. A gyász is eltűnik idővel,a vihar is lecsillapodik miután kitombolta magát. 

Címkék: Gondolatok Felhők
2017.07.02. 12:08, Hikori

Továbblépni

Helló srácok! Hogy vagytok ebben a dög melegben? A magam részéről most nagyon tudnék élvezni egy medencés családi házat és egésznap mást sem csinálnék csak a hideg vízben döglenék. A panel egyik átka sajnos, hogy hamar felmelegszik és mivel a ventillátorunk is most mondta be az unalmast, had ne mondjam milyen állapotok vannak itthon. De ezen kívül élvezem a nyarat és azt, hogy nem tankönyvek felettt görnyedek.

Az utóbbi időben belevágtam hát, egy kisebb volumenű döntésbe, név szerint a névváltoztatásba. Mivel az első évem mondhatni a képességeimhez mérten sikeres lett, elgondolkodtam azon, hogy ideje megszabadulni az apai családnevemtől. 

Mostanság valahogy olyan idegennek éreztem így a saját nevemet, mintha egy olyan emberé lenne, aki nem én vagyok. Egy olyan család nevét viselem, akikhez max biológiai úton tartozom, de egyébként semmi közöm hozzájuk. És az istennek se bírtam elképzelni, hogy ez a név szerepeljen majd a diplomámon, vagy hogy egyáltalán a teljes nevem így hangozzon. Úgyhogy eldöntöttem, anya családnevét fogom felvenni.

A folyamatot már elindítottuk az anyakönyvezetőnél, most arra várunk, hogy elfogadják és utána intézem a többit. Egyszerre jó is és rossz is ez az egész, mert lelkileg így már tudom, hova tartozom, de lelkileg előjönnek a gyerekkori emlékeim, amik néha fájnak. Hiányzik néha az az időszak és a nagyapám. Félig egyébként az ő emléke miatt is döntöttem úgy, hogy felveszem anya családnevét. Hozzá és anyámhoz tartozom és az ő családjukhoz, mert bár már csak anya maradt nekem a régi nagy családból, akkor is hozzájuk tudok több jó emléket kötni, mint apám családjához. 

Vehetem ezt egyébként egyfajta lezárásnak is. Azt hiszem így is segítek magamon, hogy végre túllépjek régi árulásokon és cserbenhagyásokon. Talán egy nap sok minden máson is tovább lépek.

2017.06.25. 21:25, Hikori

Kavargó gondolatok

Most kezdem csak érezni az első év hatását, mondhatni tényleg kimerültem. Kell még pár nap, amíg újra funkcionális egyén leszek, addig is előre is sorry a fura bejegyzésekért.

Kimerítő volt ez a tanév. De ahhoz képest, amit vártam, nem lett katasztrófa. Sőt kimondottan jól sikerült annak dacára, hogy párszor suroltam a saját határaimat és egy-két húzásomnak majdnem roham lett a vége. Nagyon féltem attól, hogy a két évvel ezelőtti botlásomat most sem fogom tudni kijavítani, ahogy azt tavaly megpróbáltam, de teljes katasztrófával ért véget.

Tudjátok, két évvel ezelőtt felkerestem az exemet, amolyan "vígasz forrásnak", mert a tanulmányaim nem alakultak jól az info karon és persze én inkább a menekülést választottam a felelősségvállalás helyett. Mondanom sem kell, hogy nem sült el jól az egész, akkor úgy döntöttem nem beszélek többet vele, és a 3. félévben minden hibámat jóvá teszem. Nem jött össze, helyette a betegségem csak kiujult és még pánikbeteg is lettem.

Beletelt legalább fél évbe, mire sikerült kilábalnom a magam ásta gödörből és újra kezdeni mindent. 2016 első felében még beszélgettem vele, tisztáztunk pár dolgot, és bár azt mondtam nem fogom kitaszítani az életemből, április környékén valami elpattant bennem. Onnantól kezdve nem kerestem többet. Ennek már egy éve.

Féltem az elmúlt időszakban, hogy a megjelenő nehézségek miatt esetleg újra hozzá fordulok, de szerencsére nem így lett. Megnyugodtam olyan szinten, hogy talán végre erősebb vagyok, mint régen. Ha egy nap minden gyengeségemet le tudom győzni, akkor talán nem leszek olyan sebezhető, mint amilyen régen voltam.

Amúgy hamarosan jelentkezem pár filmajánlóval és szerintem hozok pár cikket is. Igaz a cikkek nem lesznek olyan haj de vidám témák, de úgy érzem kell majd róluk beszélnem /Jobban mondva írnom/. Addig is jók legyetek!

Címkék: Gondolatok
2017.06.16. 15:44, Hikori

Ágyő vizsgaidőszak! Jövőre találkozunk

Untam már a régi külsőt, úgyhogy úgy döntöttem a saját kútfőből megpróbálok egy sajátot összedobni. Háát. Nem ép a legjobb, lehetne jobb is, de már erős lila hiányom volt, úgyhogy akartam egy olyan külsőt ami lilás is. Az oldal meg azért volt lezárva, mert azt a bénázást, amit én leműveltem itt, hát azt jobb ha nem látja senki sem.

Tegnap megcsináltam a statisztika vizsgát, de azután a nap után azt mondtam, na most volt elég a vizsgázásból. 10:30-ra mentem be, persze kb 20 perccel előbb bent voltam, mert mért is ne. Felmentem a teremhez és elővettem a statisztika tankönyvemet, hogy még átnézzek egy-két elméleti kérdést. Nemsokára jön a tanár, meglátja nálam a könyvet, és jó hangosan megjegyzi.

- Már nem tanulunk, már nem tanulunk!

- Nem tanulok, csak átnézem.

- Akkor se nézünk át semmit, akinek van még mit átnézni, az már el van veszve.

Tudjátok, amikor egy hét után, több órányi gyakorlás, magolás, tanulás után, a sok ülés után, ami miatt már beállt a derekad, szerintetek milyen érzés volt ezt a megjegyzést hallani? Mint akivel közlik, hogy kisanyám, te nem tanultál semmit, fordulhatsz is vissza. Csak azért, mert meglátta, hogy olvasom a tankönyvet, már levont egy hülye következtetést. Amúgy is ideges voltam, erre ez a lúvnya /sorry, még most is fel tud húzni/ még rátett egy lapáttal. Hát kösz. 

Ha még nem lett volna elég, a veterán számológépem is csődött mondot a coospaces teszt közepén, úgyhogy egy nonémes tartalék számológépet kellett használnom, ami szart se ért persze. Ja és ki ne felejtsem, a tesztet csak 10 perccel kezdés után tudtuk csak elkezdeni, mert a hülye tanár vagy háromszor olvasta fel hülyén a kódót, mert két számot mindig megcserélt benne. Eszem megállt akkor. Kezdem lassan úgy érezni, hogy a módszertanisok között is sok gyökér található.

Az exceles feladatokat meg inkább nem kommentelem, egytől-egyig szarok voltak mind. És mégics csodák csodájára már tegnap este beírták a kettesemet. Úgyhogy a statisztika 1 is hivatalosan kilőve. A nő arcát meg egy életre megjegyeztem, hót ziher hogy egyetlen egy tantárgyat se fogok hozzá felvenni az fix.

Egyszerűen utálom, ha olyat gondolnak rólam, ami valójában egyáltalán nem igaz. Nem azért kezdtem el mégegy egyetemet újra, hogy otthon vakarjam a nemlétező tökeimet, hanem azért, mert vinni akarom valamire az életben és nem gyári munkásként akarom leélni az életem. Másrészt a nagyapám a halála előtt megkért rá, hogy szerezzek egy jó és értékes diplomát, hogy ne szegénységben éljek, mint gyerekkoromban. 8 éve már hogy elment, én meg addig nem állok meg, amíg az utolsó kívánságát nem teljesítem. Baromság vagy sem, de nekem ez volt a kapaszkodóm azután, hogy meghalt. Ha ez nem lett volna, azt hiszem már nem lennék itt a földön.

Címkék: Egyetem
2017.06.14. 15:59, Hikori
Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 

A karma és az asztrológia kapcsolata    *****    Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    ♫ Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! ♫ ZL Hungary ♫ ZL Magyarország ♫    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - DIVATBLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!