Égre néző lány

Üdv kedves olvasó! Te most egy felhőmániás lány oldalán jársz, aki imádja az eget és a felhőket. Fő hobbim a felhők fotózása, mindenféle formában, legyen az akár pamacs, fátyol, vihar, vagy bárányfelhő. Emelett egyetemre járok, közgazdásznak kézülök a BGE-n. A blogon a mindennapjaimat, gondolataimat és főleg a felhős képeimet találod. Jó nézelődést :)

 
Csevegő

Szabályzat: Véleményedet kultúráltan fogalmazd meg, ha pocskondiázol, törlés lesz a jutalmad. Cserét itt tudsz kérni, bárkivel szívesen cserélek :) A nevem Hikori, annak hívjatok, a kedves szerkesztő vagy cserém megszólítást kerüljétek légyszíves.

 
Gondolatok
Friss bejegyzések
2017.07.02. 12:08
2017.06.25. 21:25
2017.06.16. 15:44
2017.06.14. 15:59
2017.06.08. 12:26
Friss hozzászólások
 

A felhők felett mindig ragyog az ég

Ezer arcát mutatja az ég

Címkék: Felhők Gondolatok

A nyárban az a jó, hogy ilyenkor annyi féle változatosságot tud mutatni az ég, hogy az ember beleszédül. Ott vannak a nyári záporok, a ragyogó hajnalok, és ezer színben játszó alkonyok. A felhős csoportokban dögivel vannak szebbnél szebb fotók, néha kicsit irigy is vagyok, hogy én nem tudok olyan szép képeket produkálni a kis telefonommal. De egy nap biztos beszerzek egy profi fényképezőgépet és bejárom az országot felhőket vadászva.

Addig is hoztam egy kis szerény válogatást a magam készítette képekből. 

 

#clouds☁️

Hikori (@hikori94) által megosztott bejegyzés,

Amúgy a felhőmánia nem mostanság kezdődött. Régebben is, olyan 15 éves koromban kezdtem el jobban érdeklődni irántuk, főleg azután, hogy nagyapám meghalt. Sokszor ültem ki a közeli játszótérre egy hintába és csak bámultam a fehér pamacsokat azon a nyáron. Nem tudom, valahogy kötődöm az égbolthoz. Annyira változatos tud lenni, mint az emberi élet. A napfényes időszakok az ember boldog pillanatait juttatja eszembe, a mennydörgő viharok, amikor a természet haragra lobban, az életünk nehéz időszakára emlékeztet, a szüntelenül hulló eső pedig a mély gyászra és bánatra. 

Aznap, amikor nagyapám meghalt, a hajnal sötét volt és borús. Olyan bajlós kinézetű, már ha csak ránéztem nem éreztem magam jól a bőrömben. Ezt tetézte még az, hogy a nagyapám az intenzív osztályon volt, a műtétje nem sikerült jól. Bementünk anyával, hogy érdeklődjünk, hogy van, akkor közölték velünk, hogy reggel 7-kor meghalt. 

Emlékszem, amikor kirohantam a korház ajtaján, csak felfelé tudtam nézni. Nem érzékeltem az embereket körülöttem, sem anyámat, se senkit. Csak az eget. Máig tisztán előttem van a kép, ahogy a nyilt teret beragyogta a napfény, a felszakadozott felhők között át sütött a nap, a szél pedig viharosan fújt. Nem is tudnám nektek megmagyarázni, de akkor az olyan vígasztalónak tűnt. Mintha egy üzenet lett volna mindenkinek, hogy előbb vagy utóbb minden jóra fordul. A gyász is eltűnik idővel,a vihar is lecsillapodik miután kitombolta magát. 

2017.07.02. 12:08, Hikori

Továbblépni

Helló srácok! Hogy vagytok ebben a dög melegben? A magam részéről most nagyon tudnék élvezni egy medencés családi házat és egésznap mást sem csinálnék csak a hideg vízben döglenék. A panel egyik átka sajnos, hogy hamar felmelegszik és mivel a ventillátorunk is most mondta be az unalmast, had ne mondjam milyen állapotok vannak itthon. De ezen kívül élvezem a nyarat és azt, hogy nem tankönyvek felettt görnyedek.

Az utóbbi időben belevágtam hát, egy kisebb volumenű döntésbe, név szerint a névváltoztatásba. Mivel az első évem mondhatni a képességeimhez mérten sikeres lett, elgondolkodtam azon, hogy ideje megszabadulni az apai családnevemtől. 

Mostanság valahogy olyan idegennek éreztem így a saját nevemet, mintha egy olyan emberé lenne, aki nem én vagyok. Egy olyan család nevét viselem, akikhez max biológiai úton tartozom, de egyébként semmi közöm hozzájuk. És az istennek se bírtam elképzelni, hogy ez a név szerepeljen majd a diplomámon, vagy hogy egyáltalán a teljes nevem így hangozzon. Úgyhogy eldöntöttem, anya családnevét fogom felvenni.

A folyamatot már elindítottuk az anyakönyvezetőnél, most arra várunk, hogy elfogadják és utána intézem a többit. Egyszerre jó is és rossz is ez az egész, mert lelkileg így már tudom, hova tartozom, de lelkileg előjönnek a gyerekkori emlékeim, amik néha fájnak. Hiányzik néha az az időszak és a nagyapám. Félig egyébként az ő emléke miatt is döntöttem úgy, hogy felveszem anya családnevét. Hozzá és anyámhoz tartozom és az ő családjukhoz, mert bár már csak anya maradt nekem a régi nagy családból, akkor is hozzájuk tudok több jó emléket kötni, mint apám családjához. 

Vehetem ezt egyébként egyfajta lezárásnak is. Azt hiszem így is segítek magamon, hogy végre túllépjek régi árulásokon és cserbenhagyásokon. Talán egy nap sok minden máson is tovább lépek.

2017.06.25. 21:25, Hikori

Kavargó gondolatok

Most kezdem csak érezni az első év hatását, mondhatni tényleg kimerültem. Kell még pár nap, amíg újra funkcionális egyén leszek, addig is előre is sorry a fura bejegyzésekért.

Kimerítő volt ez a tanév. De ahhoz képest, amit vártam, nem lett katasztrófa. Sőt kimondottan jól sikerült annak dacára, hogy párszor suroltam a saját határaimat és egy-két húzásomnak majdnem roham lett a vége. Nagyon féltem attól, hogy a két évvel ezelőtti botlásomat most sem fogom tudni kijavítani, ahogy azt tavaly megpróbáltam, de teljes katasztrófával ért véget.

Tudjátok, két évvel ezelőtt felkerestem az exemet, amolyan "vígasz forrásnak", mert a tanulmányaim nem alakultak jól az info karon és persze én inkább a menekülést választottam a felelősségvállalás helyett. Mondanom sem kell, hogy nem sült el jól az egész, akkor úgy döntöttem nem beszélek többet vele, és a 3. félévben minden hibámat jóvá teszem. Nem jött össze, helyette a betegségem csak kiujult és még pánikbeteg is lettem.

Beletelt legalább fél évbe, mire sikerült kilábalnom a magam ásta gödörből és újra kezdeni mindent. 2016 első felében még beszélgettem vele, tisztáztunk pár dolgot, és bár azt mondtam nem fogom kitaszítani az életemből, április környékén valami elpattant bennem. Onnantól kezdve nem kerestem többet. Ennek már egy éve.

Féltem az elmúlt időszakban, hogy a megjelenő nehézségek miatt esetleg újra hozzá fordulok, de szerencsére nem így lett. Megnyugodtam olyan szinten, hogy talán végre erősebb vagyok, mint régen. Ha egy nap minden gyengeségemet le tudom győzni, akkor talán nem leszek olyan sebezhető, mint amilyen régen voltam.

Amúgy hamarosan jelentkezem pár filmajánlóval és szerintem hozok pár cikket is. Igaz a cikkek nem lesznek olyan haj de vidám témák, de úgy érzem kell majd róluk beszélnem /Jobban mondva írnom/. Addig is jók legyetek!

2017.06.16. 15:44, Hikori

Ágyő vizsgaidőszak! Jövőre találkozunk

Címkék: Egyetem Gondolatok

Untam már a régi külsőt, úgyhogy úgy döntöttem a saját kútfőből megpróbálok egy sajátot összedobni. Háát. Nem ép a legjobb, lehetne jobb is, de már erős lila hiányom volt, úgyhogy akartam egy olyan külsőt ami lilás is. Az oldal meg azért volt lezárva, mert azt a bénázást, amit én leműveltem itt, hát azt jobb ha nem látja senki sem.

Tegnap megcsináltam a statisztika vizsgát, de azután a nap után azt mondtam, na most volt elég a vizsgázásból. 10:30-ra mentem be, persze kb 20 perccel előbb bent voltam, mert mért is ne. Felmentem a teremhez és elővettem a statisztika tankönyvemet, hogy még átnézzek egy-két elméleti kérdést. Nemsokára jön a tanár, meglátja nálam a könyvet, és jó hangosan megjegyzi.

- Már nem tanulunk, már nem tanulunk!

- Nem tanulok, csak átnézem.

- Akkor se nézünk át semmit, akinek van még mit átnézni, az már el van veszve.

Tudjátok, amikor egy hét után, több órányi gyakorlás, magolás, tanulás után, a sok ülés után, ami miatt már beállt a derekad, szerintetek milyen érzés volt ezt a megjegyzést hallani? Mint akivel közlik, hogy kisanyám, te nem tanultál semmit, fordulhatsz is vissza. Csak azért, mert meglátta, hogy olvasom a tankönyvet, már levont egy hülye következtetést. Amúgy is ideges voltam, erre ez a lúvnya /sorry, még most is fel tud húzni/ még rátett egy lapáttal. Hát kösz. 

Ha még nem lett volna elég, a veterán számológépem is csődött mondot a coospaces teszt közepén, úgyhogy egy nonémes tartalék számológépet kellett használnom, ami szart se ért persze. Ja és ki ne felejtsem, a tesztet csak 10 perccel kezdés után tudtuk csak elkezdeni, mert a hülye tanár vagy háromszor olvasta fel hülyén a kódót, mert két számot mindig megcserélt benne. Eszem megállt akkor. Kezdem lassan úgy érezni, hogy a módszertanisok között is sok gyökér található.

Az exceles feladatokat meg inkább nem kommentelem, egytől-egyig szarok voltak mind. És mégics csodák csodájára már tegnap este beírták a kettesemet. Úgyhogy a statisztika 1 is hivatalosan kilőve. A nő arcát meg egy életre megjegyeztem, hót ziher hogy egyetlen egy tantárgyat se fogok hozzá felvenni az fix.

Egyszerűen utálom, ha olyat gondolnak rólam, ami valójában egyáltalán nem igaz. Nem azért kezdtem el mégegy egyetemet újra, hogy otthon vakarjam a nemlétező tökeimet, hanem azért, mert vinni akarom valamire az életben és nem gyári munkásként akarom leélni az életem. Másrészt a nagyapám a halála előtt megkért rá, hogy szerezzek egy jó és értékes diplomát, hogy ne szegénységben éljek, mint gyerekkoromban. 8 éve már hogy elment, én meg addig nem állok meg, amíg az utolsó kívánságát nem teljesítem. Baromság vagy sem, de nekem ez volt a kapaszkodóm azután, hogy meghalt. Ha ez nem lett volna, azt hiszem már nem lennék itt a földön.

2017.06.14. 15:59, Hikori

Felhő felhő felhőő, marosszéki kerek felhőőő

Címkék: Felhők Mindennapok

A Holdivolát hallgattam nemrég, annak volt egy száma, hogy erdő erdő erdő, marosszéki kerek erdő. Na, a blog címe is innen kapta az ötletet, csak felhőkkel behelyettesítve. Dinka vagyok ma, úgyhogy a bejegyzés se lesz túl normális, de ne is figyeljetek rám! /Mondjuk már figyeltek, mert olvastok, de segáz/

Hogy finom és nőies legyek, a vizsgaidőszaktól már herótom támad. A pénzügyek vizsgámnak kampec, szóval mégegyszer nekimegyek majd 21-én de azt megelőzi egy csodás statisztika vizsga. Eh... Semmi bajom sincs a tanulással, de szeptembertől nem álltam meg és már szeretnék mást is csinálni a tanuláson kívül. Ha ennek a vizsgaidőszaknak vége, én két hétig biztos nem megyek tankönyv közelébe. Persze utána kezdődik az egész előről, mert a nyelvtudásom a béka segge alatt van és azt fel kéne nyomnom középfokúra. Intenzív tanulás lesz ez a nyár. Uhf... Aszem ki merem jelenteni, az első félév még egész lájtos volt a következőkhöz képest, amik rám várnak. Bleee.

Oké, már kinyafogtam magam. A vizsgák között volt egy kis időm felhőket fotozni, úgyhogy hoztam is nektek egy válogatást.

 

 

#clouds☁️

Hikori (@hikori94) által megosztott bejegyzés,

Hamarosan még jelentkezem, addig is legyetek jók. 

2017.06.08. 12:26, Hikori
Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 

Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Naptár,Design!    *****    INGYENES HOROSZKÓP ELEMZÉS, ASZTROLÓGIA OKTATÁS! CSAK REGISZTRÁLNOD KELL!    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Erdõszéli tudósítónk jelenti: Marculábi cica éjszakai felfedezõútra indult! Gyertek ti is! Részletek a Mesetárban!    *****    Születési horoszkóp 1000 Ft. 3 év elõrejelzés 1000 Ft. Párkapcsolati elemzés 1000 Ft. Óriási nyári akció csak nálam!!!    *****    Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lor    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Filmek itt!    *****    Ha szeretsz filmet nézni klikk ide! Klikk klikk    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    Megújult külsõvel vár Magyarország egyetlen Olicity rajongói lapja! Mindennap friss hírek a sorozatról és a párosról!    *****    Készítsd el saját horoszkópod ingyen,csak kattints!Fantasztikus akciók a fõoldalon,ezt nem szabad kihagyni! Látogas meg!    *****    BLOG, STORYK, KRITIKÁK, BESZÁMOLÓK, KEDVENCEK, DIVAT, SZÉPSÉGÁPOLÁS, LAKBERENDEZÉS, MINDEN AMI EGY BLOGRA KELL!    *****    Nyári akció,minden horoszkóp megrendelés 1000 Ft. Rendelj most szeretteidnek ajándék horoszkópot.Várlak az oldalamon!    *****    Gréti. 23. ExmisszusGyakornok. Jégkorong. Ottawa Senators. Jean-GabrielPageau. ErikKarlsson. Írás. Olvasás. Blog. (:    *****    Azt mondják, hogy amikor egy fõnix meghal, a hamvaiból egy sokkal szebb, sokkal erõsebb madár születik…    *****    Fantasztikus nyári akció,minden horoszkóp megrendelés 1000 Ft. Rendelj most szeretteidnek ajándékot.Várlak az oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    #forpony#forpony #forpony #forpony #forpony #forpony #forpony #forpony #forpony #forpony