My world is the sky
A felhők felett mindig ragyog az ég
Égre néző lány

Üdv kedves olvasó! Te most egy felhőmániás lány oldalán jársz, aki imádja az eget és a felhőket. Fő hobbim a felhők fotózása, mindenféle formában, legyen az akár pamacs, fátyol, vihar, vagy bárányfelhő. Emelett egyetemre járok, közgazdásznak kézülök a BGE-n. A blogon a mindennapjaimat, gondolataimat és főleg a felhős képeimet találod. Jó nézelődést :)

A felhők, bármilyen sűrűek és bármennyire is megingathatatlannak tűnnek, a hitet mutatják meg, és azt, hogy valami még vár ránk.                                                     Tom Ryan

 
Csevegő

Szabályzat: Véleményedet kultúráltan fogalmazd meg, ha pocskondiázol, törlés lesz a jutalmad. Cserét itt tudsz kérni, bárkivel szívesen cserélek :) A nevem Hikori, annak hívjatok, a kedves szerkesztő vagy cserém megszólítást kerüljétek légyszíves.

 
Zene

Aktuális kedvenc számomat osztom meg veletek, amit rongyossá hallgatok. Mert zene nélkül mit érek én...

 
Cimkefelhő
 
Gondolatok
Friss bejegyzések
2017.08.09. 18:37
2017.07.02. 12:08
2017.06.25. 21:25
2017.06.16. 15:44
2017.06.14. 15:59
Friss hozzászólások
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A felhők felett mindig ragyog az ég

Felhő felhő felhőő, marosszéki kerek felhőőő

A Holdivolát hallgattam nemrég, annak volt egy száma, hogy erdő erdő erdő, marosszéki kerek erdő. Na, a blog címe is innen kapta az ötletet, csak felhőkkel behelyettesítve. Dinka vagyok ma, úgyhogy a bejegyzés se lesz túl normális, de ne is figyeljetek rám! /Mondjuk már figyeltek, mert olvastok, de segáz/

Hogy finom és nőies legyek, a vizsgaidőszaktól már herótom támad. A pénzügyek vizsgámnak kampec, szóval mégegyszer nekimegyek majd 21-én de azt megelőzi egy csodás statisztika vizsga. Eh... Semmi bajom sincs a tanulással, de szeptembertől nem álltam meg és már szeretnék mást is csinálni a tanuláson kívül. Ha ennek a vizsgaidőszaknak vége, én két hétig biztos nem megyek tankönyv közelébe. Persze utána kezdődik az egész előről, mert a nyelvtudásom a béka segge alatt van és azt fel kéne nyomnom középfokúra. Intenzív tanulás lesz ez a nyár. Uhf... Aszem ki merem jelenteni, az első félév még egész lájtos volt a következőkhöz képest, amik rám várnak. Bleee.

Oké, már kinyafogtam magam. A vizsgák között volt egy kis időm felhőket fotozni, úgyhogy hoztam is nektek egy válogatást.

 

 

#clouds☁️

Hikori (@hikori94) által megosztott bejegyzés,

Hamarosan még jelentkezem, addig is legyetek jók. 

Címkék: Felhők
2017.06.08. 12:26, Hikori

Vizsga vizsga és megint csak vizsga

Közeledek lassan a dögrovás kategória felé, de még állom a sarat! Újabb vizsgát ezúttal az adózást sikerült lapátra tenni siker szempontjából. Örülök neki, mert így már csak két vizsga van hátra, egy pénzügyek és egy statisztika. A pénzügyekre azt mondják inkább tipmixelős, mint tanulós háát... Majd meglátjuk. A statisztika javítóvizsga a rémhírek szerint köcsög, de őszintén ezen nem lepődök meg azután, hogy a 2. zhába beraktak olyan feladatot aminél el se lehetett indulni. A matek tanszékek azt hiszem sehol sem változnak. De mindegy, ezt is megcsinálom, maximum kétszer megyek majd vizsgázni statból.

Addig is amíg nem hozok már érdemibb bejegyzéseket, hoztam egy kis felhős válogatást, aztán ha már jobban tudok vadászni a szépségekre, megint dugig el lesztek árasztva felhőkkel.

 

 

Hikori (@hikori94) által megosztott bejegyzés,

 

Címkék: Egyetem Felhők
2017.05.26. 11:57, Hikori

Egy szusszanásra

Szép szép az egyetemista élet, de ahogy ránéztem most az adózási anyagra enyhén elsápadtam. Hát nem erre a vizsgára fogom azt mondani hogy a legkönnyebb volt az hótziher. De ami azért jó hír, hogy a közgazdaságtan 2 is kilőttem sikeresen úgyhogy azzal véget is ért a mikro és makro tárgyalása. Jeee. Örülök neki, hogy ezen túl vagyok és nagyon remélem nem kell többet senki mással összedolgoznom olyan szinten hogy közös előadást, házidogát vagy hasonló baromságot kell készítenem. Nem azért mert nem lennék csapatjátékos, csak akkor amikor hülyékkel kell együttdolgozni hát az egy kicsit kiábrándító. Főleg hogy köztük van a már sokszor említett csoporttársam is, akiből már határozottan elég volt egy tanévre.

Az a poén ebben az egészben, hogy egy jó fél évig el tudta előlem rejteni ezt a fensőbbséges, mindenkit lenyomok énjét /vagy én voltam hülye és nem vettem észre elsőre/ és azt is mondhatjuk az első félév végéig egész normális volt. Aztán bekattant nála valami és mire észbekaptam már csak azt láttam, hogy mindenkit engem is beleértve megpróbál elnyomni. Mondjuk az az egészben a nevetséges, hogy nekem valahogy nagyon szereti bizonygatni vagy tudatni, hogy ő az ász kettőnk közül. Mint aki mindenáron versenyezni akar olyas valakivel aki "hátrányban" van vele tanulmányi szempontból a betegsége miatt. Jó példa erre amit közgáz vizsga után akart produkálni

- A tanárnő annyira akarta, hogy menjek szóbeli vizsgára de nekem már elég volt. Csak sajnálom, hogy hármas lett. A közgáz beleszámít a diplomajegy átlagba ugye?. 

- A mikro és a makro átlagát nézik. Az neked hármas lesz.

- Kár. Egy négyes jobban nézett volna ki, mint egy hármas vagy egy kettes.

- Fix. De tudod, tök mindegy, hanyasra végzel. Az a lényeg, hogy meglegyen a diplomád, legyen nyelvvizsgád és nyelvtudásod és munkatapasztalatod. A munkáltatót nem azt fogja megnézni hanyas lett a diplomád hanem Sprechen Sie auf Deutsch vagy Do you speak English? Vagy akár mindkettő. Hogy a tapasztalatról már ne is beszéljünk.

Már csak röhögni tudok az ilyesmin, de azért ez egyben fárasztó is. Mintha egy ovodás akar veled versenyezni, de komolyan. Másodévtől már jobb lesz, mert ha minden igaz munka mellett akarja majd folytatni az egyetemet, annyira el akar már szabadulni otthonról. Azon se csodálkoznék, ha levelezőre vált és úgy rakja le. Akkor már nem hiszem, hogy fogok vele találkozni.

És most felkerekedek adózást tanulni. Boldogság. Azért ha vége lesz ennek a vizsgaidőszaknak majd már érdekesebb dolgokat is szeretnék hozni, csak persze ki kéne találnom hogy mit. Ja és persze jönnek a felhők is, de most kicsit el vagyok havazva >.<

2017.05.19. 11:52, Hikori

Két vizsga között

Az egyetemnek azt hiszem egy hátránya van, hogy ha jön a zh és vizsgaidőszak akkor az ember ideje kb a nullára redukálódik. Ráadásul sík ideg voltam a zh időszakban, mert nagyon reménykedtem abban, hogy meglesz a pénzügy-számvitel 1 tárgy ami lekopogom elsőre sikerült. A statisztikát már nem kommentelem az lehet javító vizsgás lesz, a többi meg... Hát majd kiderül. De így hogy sikerült a psz1 már csak a pénzügyeket kell kilőnöm és akkor már valamelyest megnyugodtam. Persze a többit sem akarom elhanyagolni, amit lehet meg akarok csinálni. Bár az biztos a csoporttársam kimondottan boldog lenne ha buknám a többi tárgyamat

Alapjáraton véve sosem értettem, egyesek miért akarják úgy kompenzálni a kisebbségi komplexusukat, hogy másokat próbálnak lekörözni vagy elnyomni. A csoporttársam pont az utóbbi kategória csak ezzel az a gond, hogy már kellő képpen ismerem a fajtáját ahhoz, hogy tudjam hogy kell leszerelni az ilyet. Köszönet érte annak a csodás lelki terroristának akivel 8 évig élhettem. 

Még múlt héten a statisztika vizsga előtt futottam össze vele és volt akkora szerencsém, hogy vele is vizsgázhattam. Előtte még elugrottam a számvitel tanszékhez hogy megnézzem mikor van a psz1 megtekintés. Felhívtam anyát, hogy szóljak neki pénteken bemegyek amit ez a drágaság is persze hallgatott. Én megmondtam anyának, hogy vagy így vagy úgy de megcsinálom a psz1-t ha most akkor most ha nem akkor javítóvizsgával vk-val mindegy, de ebben a félévben meglesz. A többit is meg fogom oldani, amennyire az erőm engedi. Erre a csoporttársam már beleszólt a beszélgetésbe hogy ő segít bizony bizony segíteni fog. Aha... Én meg hülye vagyok mi?

- Ó ne aggódj úgy el tudom majd neked és a hugomnak magyarázni az anyagot hogy ugyan meg nem értitek, de biztosan átmentek minden vizsgán. Ismerek jó pár trükköt.

- Köszike, de nem fárasztanálak vele, van/lesz neked még ép elég gondod bajod.

Nem magával a segítségnyújtással van a bajom. Hanem a szándékkal ami mögötte van. Egyszerűen érezhető rajta hogy csak azért akar "segíteni" hogy te érezd magad hülyének ő meg egy zseninek. Még ha kértem is tőle egyszer-kétszer hogy magyarázzon el egy-két dolgot, annak mindig az lett a vége hogy nem értettem ugyanúgy semmit sem, de még tele is lett hordva a fejem mindenféle hülyeséggel. Hamar leesett, hogy valójában sosem segít csak önmagát fényezi és burkoltan érezteti veled, hogy egy hülye vagy. Hát köszönöm szépen de ebből én nem kérek.

Az elutasítás után már nem volt olyan barátságos és el is sietett a vizsga után nem várt meg. Nagyon remélem, hogy szeptemberben már nem nagyon fogok vele találkozni, mert kellően emlékeztet anyám párjára és annak nincs jó vége ha én előveszem azt a stílust amit vele szemben használtam amikor végleg betelt a pohár

De hogy valami vidámabb is legyen, ismételten hoztam nektek felhős képeket. Ebben van bárányfelhő, egy fátyolfelhős és van egy amiben vihar és bárányfelhő találkozik bár az nem lett egy szépség mert belelóg mindenféle pózna és vezeték, meg épület de ebben a tempós időszakban sajnos nincs idő alkalmas helyet keresni. 

 

#clouds☁️

Hikori (@hikori94) által megosztott bejegyzés,

Hamarosan jelentkezem, addig is jók legyetek!

2017.05.15. 10:40, Hikori

Mindennapok

Telítettek voltak mostanság a napok, na meg nyakamon is van a zh és vizsgaidőszak, így nem volt időm mostanság feljönni a blogra. Mostanság kicsit kaptuk az áldást, a régi samsung tévénk sikeresen bedöglött, a hűtőnk is már nyüglődik és az én régi monitorom sem már egy mai darab. Úgy hogy a héten nekivágtunk az ügyintézésnek, az extreme digitálnál szerencsére találtunk egy jó akciót meg egy kedvező hitelt. Szombaton beugrottunk az Örsre, elintéztünk mindent, utána meg beültünk inni valahova. Ajánlom nektek az Árkád emeletén az egyik fagyizós kávézós helyet, isteni Baileys-es latte machitot lehet ott kapni még egész elfogadható áron. 

Lényeg a lényeg el lett minden intézve megvan már a monitor, a hütőt meg a tévét még várjuk, hogy kiszállítsák. Ami a monitort illeti. Hát az szerelem első látásra. Sokkal nagyobb mint a régi ami szinte eltörpül emelett. Évekig egy 1024x768-as felbontású monitort használtam, ahhoz képest az 1600-as felbontás óriási különbség. "Munka" szempontjából is már jobb rajta dolgozni vagy tanulni, egyedül a macskám nem nagyon szereti, mert mostmár nem tudja odanyomni magát a monitor közepére kitakarva a kilátást mint régen.

És ha már blog akkor természetesen felhők, a rohangálos napokban sem feledkeztem meg erről. :D 

Ezt a négyet a múlt héten illetve még tegnap készítettem. Időm most sajnos nem nagyon volt hogy alkalmasabb helyet keressek a felhőfotózáshoz, de ha már kicsit fellazultak az egyetemi dolgaim, majd kerülnek fel jobb fotók is. Meg persze a régebbiek közül is hozok majd egy válogatást csak most a időhiány ezt nem engedi

Címkék: Gondolatok Felhők
2017.05.03. 10:42, Hikori
 

A karma és az asztrológia kapcsolata    *****    Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    &#9835; Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! &#9835; ZL Hungary &#9835; ZL Magyarország &#9835;    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - DIVATBLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!