Égre néző lány

Üdv kedves olvasó! Te most egy felhőmániás lány oldalán jársz, aki imádja az eget és a felhőket. Fő hobbim a felhők fotózása, mindenféle formában, legyen az akár pamacs, fátyol, vihar, vagy bárányfelhő. Emelett egyetemre járok, közgazdásznak kézülök a BGE-n. A blogon a mindennapjaimat, gondolataimat és főleg a felhős képeimet találod. Jó nézelődést :)

 
Csevegő

Szabályzat: Véleményedet kultúráltan fogalmazd meg, ha pocskondiázol, törlés lesz a jutalmad. Cserét itt tudsz kérni, bárkivel szívesen cserélek :) A nevem Hikori, annak hívjatok, a kedves szerkesztő vagy cserém megszólítást kerüljétek légyszíves.

 
Gondolatok
Friss bejegyzések
2017.07.02. 12:08
2017.06.25. 21:25
2017.06.16. 15:44
2017.06.14. 15:59
2017.06.08. 12:26
Friss hozzászólások
 

A felhők felett mindig ragyog az ég

Vizsga vizsga és megint csak vizsga

Közeledek lassan a dögrovás kategória felé, de még állom a sarat! Újabb vizsgát ezúttal az adózást sikerült lapátra tenni siker szempontjából. Örülök neki, mert így már csak két vizsga van hátra, egy pénzügyek és egy statisztika. A pénzügyekre azt mondják inkább tipmixelős, mint tanulós háát... Majd meglátjuk. A statisztika javítóvizsga a rémhírek szerint köcsög, de őszintén ezen nem lepődök meg azután, hogy a 2. zhába beraktak olyan feladatot aminél el se lehetett indulni. A matek tanszékek azt hiszem sehol sem változnak. De mindegy, ezt is megcsinálom, maximum kétszer megyek majd vizsgázni statból.

Addig is amíg nem hozok már érdemibb bejegyzéseket, hoztam egy kis felhős válogatást, aztán ha már jobban tudok vadászni a szépségekre, megint dugig el lesztek árasztva felhőkkel.

 

 

Hikori (@hikori94) által megosztott bejegyzés,

 

2017.05.26. 11:57, Hikori

Egy szusszanásra

Szép szép az egyetemista élet, de ahogy ránéztem most az adózási anyagra enyhén elsápadtam. Hát nem erre a vizsgára fogom azt mondani hogy a legkönnyebb volt az hótziher. De ami azért jó hír, hogy a közgazdaságtan 2 is kilőttem sikeresen úgyhogy azzal véget is ért a mikro és makro tárgyalása. Jeee. Örülök neki, hogy ezen túl vagyok és nagyon remélem nem kell többet senki mással összedolgoznom olyan szinten hogy közös előadást, házidogát vagy hasonló baromságot kell készítenem. Nem azért mert nem lennék csapatjátékos, csak akkor amikor hülyékkel kell együttdolgozni hát az egy kicsit kiábrándító. Főleg hogy köztük van a már sokszor említett csoporttársam is, akiből már határozottan elég volt egy tanévre.

Az a poén ebben az egészben, hogy egy jó fél évig el tudta előlem rejteni ezt a fensőbbséges, mindenkit lenyomok énjét /vagy én voltam hülye és nem vettem észre elsőre/ és azt is mondhatjuk az első félév végéig egész normális volt. Aztán bekattant nála valami és mire észbekaptam már csak azt láttam, hogy mindenkit engem is beleértve megpróbál elnyomni. Mondjuk az az egészben a nevetséges, hogy nekem valahogy nagyon szereti bizonygatni vagy tudatni, hogy ő az ász kettőnk közül. Mint aki mindenáron versenyezni akar olyas valakivel aki "hátrányban" van vele tanulmányi szempontból a betegsége miatt. Jó példa erre amit közgáz vizsga után akart produkálni

- A tanárnő annyira akarta, hogy menjek szóbeli vizsgára de nekem már elég volt. Csak sajnálom, hogy hármas lett. A közgáz beleszámít a diplomajegy átlagba ugye?. 

- A mikro és a makro átlagát nézik. Az neked hármas lesz.

- Kár. Egy négyes jobban nézett volna ki, mint egy hármas vagy egy kettes.

- Fix. De tudod, tök mindegy, hanyasra végzel. Az a lényeg, hogy meglegyen a diplomád, legyen nyelvvizsgád és nyelvtudásod és munkatapasztalatod. A munkáltatót nem azt fogja megnézni hanyas lett a diplomád hanem Sprechen Sie auf Deutsch vagy Do you speak English? Vagy akár mindkettő. Hogy a tapasztalatról már ne is beszéljünk.

Már csak röhögni tudok az ilyesmin, de azért ez egyben fárasztó is. Mintha egy ovodás akar veled versenyezni, de komolyan. Másodévtől már jobb lesz, mert ha minden igaz munka mellett akarja majd folytatni az egyetemet, annyira el akar már szabadulni otthonról. Azon se csodálkoznék, ha levelezőre vált és úgy rakja le. Akkor már nem hiszem, hogy fogok vele találkozni.

És most felkerekedek adózást tanulni. Boldogság. Azért ha vége lesz ennek a vizsgaidőszaknak majd már érdekesebb dolgokat is szeretnék hozni, csak persze ki kéne találnom hogy mit. Ja és persze jönnek a felhők is, de most kicsit el vagyok havazva >.<

2017.05.19. 11:52, Hikori

Két vizsga között

Az egyetemnek azt hiszem egy hátránya van, hogy ha jön a zh és vizsgaidőszak akkor az ember ideje kb a nullára redukálódik. Ráadásul sík ideg voltam a zh időszakban, mert nagyon reménykedtem abban, hogy meglesz a pénzügy-számvitel 1 tárgy ami lekopogom elsőre sikerült. A statisztikát már nem kommentelem az lehet javító vizsgás lesz, a többi meg... Hát majd kiderül. De így hogy sikerült a psz1 már csak a pénzügyeket kell kilőnöm és akkor már valamelyest megnyugodtam. Persze a többit sem akarom elhanyagolni, amit lehet meg akarok csinálni. Bár az biztos a csoporttársam kimondottan boldog lenne ha buknám a többi tárgyamat

Alapjáraton véve sosem értettem, egyesek miért akarják úgy kompenzálni a kisebbségi komplexusukat, hogy másokat próbálnak lekörözni vagy elnyomni. A csoporttársam pont az utóbbi kategória csak ezzel az a gond, hogy már kellő képpen ismerem a fajtáját ahhoz, hogy tudjam hogy kell leszerelni az ilyet. Köszönet érte annak a csodás lelki terroristának akivel 8 évig élhettem. 

Még múlt héten a statisztika vizsga előtt futottam össze vele és volt akkora szerencsém, hogy vele is vizsgázhattam. Előtte még elugrottam a számvitel tanszékhez hogy megnézzem mikor van a psz1 megtekintés. Felhívtam anyát, hogy szóljak neki pénteken bemegyek amit ez a drágaság is persze hallgatott. Én megmondtam anyának, hogy vagy így vagy úgy de megcsinálom a psz1-t ha most akkor most ha nem akkor javítóvizsgával vk-val mindegy, de ebben a félévben meglesz. A többit is meg fogom oldani, amennyire az erőm engedi. Erre a csoporttársam már beleszólt a beszélgetésbe hogy ő segít bizony bizony segíteni fog. Aha... Én meg hülye vagyok mi?

- Ó ne aggódj úgy el tudom majd neked és a hugomnak magyarázni az anyagot hogy ugyan meg nem értitek, de biztosan átmentek minden vizsgán. Ismerek jó pár trükköt.

- Köszike, de nem fárasztanálak vele, van/lesz neked még ép elég gondod bajod.

Nem magával a segítségnyújtással van a bajom. Hanem a szándékkal ami mögötte van. Egyszerűen érezhető rajta hogy csak azért akar "segíteni" hogy te érezd magad hülyének ő meg egy zseninek. Még ha kértem is tőle egyszer-kétszer hogy magyarázzon el egy-két dolgot, annak mindig az lett a vége hogy nem értettem ugyanúgy semmit sem, de még tele is lett hordva a fejem mindenféle hülyeséggel. Hamar leesett, hogy valójában sosem segít csak önmagát fényezi és burkoltan érezteti veled, hogy egy hülye vagy. Hát köszönöm szépen de ebből én nem kérek.

Az elutasítás után már nem volt olyan barátságos és el is sietett a vizsga után nem várt meg. Nagyon remélem, hogy szeptemberben már nem nagyon fogok vele találkozni, mert kellően emlékeztet anyám párjára és annak nincs jó vége ha én előveszem azt a stílust amit vele szemben használtam amikor végleg betelt a pohár

De hogy valami vidámabb is legyen, ismételten hoztam nektek felhős képeket. Ebben van bárányfelhő, egy fátyolfelhős és van egy amiben vihar és bárányfelhő találkozik bár az nem lett egy szépség mert belelóg mindenféle pózna és vezeték, meg épület de ebben a tempós időszakban sajnos nincs idő alkalmas helyet keresni. 

 

#clouds☁️

Hikori (@hikori94) által megosztott bejegyzés,

Hamarosan jelentkezem, addig is jók legyetek!

2017.05.15. 10:40, Hikori

Mindennapok

Telítettek voltak mostanság a napok, na meg nyakamon is van a zh és vizsgaidőszak, így nem volt időm mostanság feljönni a blogra. Mostanság kicsit kaptuk az áldást, a régi samsung tévénk sikeresen bedöglött, a hűtőnk is már nyüglődik és az én régi monitorom sem már egy mai darab. Úgy hogy a héten nekivágtunk az ügyintézésnek, az extreme digitálnál szerencsére találtunk egy jó akciót meg egy kedvező hitelt. Szombaton beugrottunk az Örsre, elintéztünk mindent, utána meg beültünk inni valahova. Ajánlom nektek az Árkád emeletén az egyik fagyizós kávézós helyet, isteni Baileys-es latte machitot lehet ott kapni még egész elfogadható áron. 

Lényeg a lényeg el lett minden intézve megvan már a monitor, a hütőt meg a tévét még várjuk, hogy kiszállítsák. Ami a monitort illeti. Hát az szerelem első látásra. Sokkal nagyobb mint a régi ami szinte eltörpül emelett. Évekig egy 1024x768-as felbontású monitort használtam, ahhoz képest az 1600-as felbontás óriási különbség. "Munka" szempontjából is már jobb rajta dolgozni vagy tanulni, egyedül a macskám nem nagyon szereti, mert mostmár nem tudja odanyomni magát a monitor közepére kitakarva a kilátást mint régen.

És ha már blog akkor természetesen felhők, a rohangálos napokban sem feledkeztem meg erről. :D 

Ezt a négyet a múlt héten illetve még tegnap készítettem. Időm most sajnos nem nagyon volt hogy alkalmasabb helyet keressek a felhőfotózáshoz, de ha már kicsit fellazultak az egyetemi dolgaim, majd kerülnek fel jobb fotók is. Meg persze a régebbiek közül is hozok majd egy válogatást csak most a időhiány ezt nem engedi

2017.05.03. 10:42, Hikori

Epilepsziásként a világon

Tudjátok van egy olyan betegség, mely rosszabb a halálnál is.... Apránként leépít, felemészt, míg a végén már azt sem tudod ki vagy és mit keresel ezen  a világon. Tönkretesz nem csak téged, de mindenki mást is, aki veled él és törődik veled. Ez a kór nem más mint...

Hagyjuk a drámai felvezetőt attól úgy is mindenki a falramászik. Személy szerint engem ki lehet vele kergetni a világból. Remélem azért még maradtatok páran a bevezető sor után, nem lesz ez a bejegyzés ennyire drámai hangulató maximum egy kicsit komolyabb. De sorry, azt sajnos nem tudom mellőzni.

Alapjáraton véve terveztem egyfajta bemutatót a betegségemhez, mert általában nem az utcasarkon botlik bele az ember egy epilepsziásba. /Kivéve ha velem találkoztok, akkor már igen/ Elterjedt az igaz, de nem olyan mértékben mint pl az alkoholizmus vagy a drog. Az is elmondható róla, hogy ahány ember annyiféle fajtája is van. A tudományos, orvosi szakkifejezésekkel nem untatlak titeket, ennek a bejegyzésnek nem az a célja. De ugorjunk az elejére.

16 éves voltam mikor szó szerint pofára ejtett az első roham. A szemüvegem eléggé megsinylette a padlóval való csókolózást és szegény osztálytársaimra sikeresen ráhoztam a frászt, mikor egy nagy koppanás utána csak egy vonagló Hikorit láttak, aki semmi szóra nem reagál. A beszámolók alapján többen sokan iszonyat megijedtek, egyik osztálytársnőm el is sírta magát, annyira megijedt. A magam szemszögéből nézve az utolsó dolog amire emlékszem, hogy álltam békésen a folyosón, semmi furcsa érzés még egy bizsergés sem, aztán arra térek magamhoz hogy az orvosi szobában fekszek, a fejem iszonyatosan fáj, a szemüvegem meg csodásan el van ferdülve. Elsőként nem is tudtam mi történt, emlékszem az volt az első gondolatom: Álmodom? Hát nem, nem álom volt, az volt bizony az igazi fájdalmas valóság. /Bocs ez most drámai volt/ Mellettem volt a doktornő és az osztályfőnököm és mikor kérdeztem mi történt közölték velem összeestem és nagyon úgy néz ki epilepsziás rohamot kaptam.

2017.04.26. 16:38, Hikori
 

Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Naptár,Design!    *****    INGYENES HOROSZKÓP ELEMZÉS, ASZTROLÓGIA OKTATÁS! CSAK REGISZTRÁLNOD KELL!    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is H&#245;s! H&#245;sregék RPG    *****    Erdõszéli tudósítónk jelenti: Marculábi cica éjszakai felfedezõútra indult! Gyertek ti is! Részletek a Mesetárban!    *****    Születési horoszkóp 1000 Ft. 3 év elõrejelzés 1000 Ft. Párkapcsolati elemzés 1000 Ft. Óriási nyári akció csak nálam!!!    *****    Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lor    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Filmek itt!    *****    Ha szeretsz filmet nézni klikk ide! Klikk klikk    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    Megújult külsõvel vár Magyarország egyetlen Olicity rajongói lapja! Mindennap friss hírek a sorozatról és a párosról!    *****    Készítsd el saját horoszkópod ingyen,csak kattints!Fantasztikus akciók a fõoldalon,ezt nem szabad kihagyni! Látogas meg!    *****    BLOG, STORYK, KRITIKÁK, BESZÁMOLÓK, KEDVENCEK, DIVAT, SZÉPSÉGÁPOLÁS, LAKBERENDEZÉS, MINDEN AMI EGY BLOGRA KELL!    *****    Nyári akció,minden horoszkóp megrendelés 1000 Ft. Rendelj most szeretteidnek ajándék horoszkópot.Várlak az oldalamon!    *****    Gréti. 23. ExmisszusGyakornok. Jégkorong. Ottawa Senators. Jean-GabrielPageau. ErikKarlsson. Írás. Olvasás. Blog. (:    *****    Azt mondják, hogy amikor egy fõnix meghal, a hamvaiból egy sokkal szebb, sokkal erõsebb madár születik&#8230;    *****    Fantasztikus nyári akció,minden horoszkóp megrendelés 1000 Ft. Rendelj most szeretteidnek ajándékot.Várlak az oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    #forpony#forpony #forpony #forpony #forpony #forpony #forpony #forpony #forpony #forpony