Égre néző lány

Üdv kedves olvasó! Te most egy felhőmániás lány oldalán jársz, aki imádja az eget és a felhőket. Fő hobbim a felhők fotózása, mindenféle formában, legyen az akár pamacs, fátyol, vihar, vagy bárányfelhő. Emelett egyetemre járok, közgazdásznak kézülök a BGE-n. A blogon a mindennapjaimat, gondolataimat és főleg a felhős képeimet találod. Jó nézelődést :)

 
Csevegő

Szabályzat: Véleményedet kultúráltan fogalmazd meg, ha pocskondiázol, törlés lesz a jutalmad. Cserét itt tudsz kérni, bárkivel szívesen cserélek :) A nevem Hikori, annak hívjatok, a kedves szerkesztő vagy cserém megszólítást kerüljétek légyszíves.

 
Gondolatok
Friss bejegyzések
2017.05.26. 11:57
2017.05.19. 11:52
2017.05.15. 10:40
2017.05.03. 10:42
2017.04.26. 16:38
Friss hozzászólások
 
A design a Sam and Aemy Design munkája!
A felhők felett mindig ragyog az ég

Egy szusszanásra

2017.05.19. 11:52, Hikori

Szép szép az egyetemista élet, de ahogy ránéztem most az adózási anyagra enyhén elsápadtam. Hát nem erre a vizsgára fogom azt mondani hogy a legkönnyebb volt az hótziher. De ami azért jó hír, hogy a közgazdaságtan 2 is kilőttem sikeresen úgyhogy azzal véget is ért a mikro és makro tárgyalása. Jeee. Örülök neki, hogy ezen túl vagyok és nagyon remélem nem kell többet senki mással összedolgoznom olyan szinten hogy közös előadást, házidogát vagy hasonló baromságot kell készítenem. Nem azért mert nem lennék csapatjátékos, csak akkor amikor hülyékkel kell együttdolgozni hát az egy kicsit kiábrándító. Főleg hogy köztük van a már sokszor említett csoporttársam is, akiből már határozottan elég volt egy tanévre.

Az a poén ebben az egészben, hogy egy jó fél évig el tudta előlem rejteni ezt a fensőbbséges, mindenkit lenyomok énjét /vagy én voltam hülye és nem vettem észre elsőre/ és azt is mondhatjuk az első félév végéig egész normális volt. Aztán bekattant nála valami és mire észbekaptam már csak azt láttam, hogy mindenkit engem is beleértve megpróbál elnyomni. Mondjuk az az egészben a nevetséges, hogy nekem valahogy nagyon szereti bizonygatni vagy tudatni, hogy ő az ász kettőnk közül. Mint aki mindenáron versenyezni akar olyas valakivel aki "hátrányban" van vele tanulmányi szempontból a betegsége miatt. Jó példa erre amit közgáz vizsga után akart produkálni

- A tanárnő annyira akarta, hogy menjek szóbeli vizsgára de nekem már elég volt. Csak sajnálom, hogy hármas lett. A közgáz beleszámít a diplomajegy átlagba ugye?. 

- A mikro és a makro átlagát nézik. Az neked hármas lesz.

- Kár. Egy négyes jobban nézett volna ki, mint egy hármas vagy egy kettes.

- Fix. De tudod, tök mindegy, hanyasra végzel. Az a lényeg, hogy meglegyen a diplomád, legyen nyelvvizsgád és nyelvtudásod és munkatapasztalatod. A munkáltatót nem azt fogja megnézni hanyas lett a diplomád hanem Sprechen Sie auf Deutsch vagy Do you speak English? Vagy akár mindkettő. Hogy a tapasztalatról már ne is beszéljünk.

Már csak röhögni tudok az ilyesmin, de azért ez egyben fárasztó is. Mintha egy ovodás akar veled versenyezni, de komolyan. Másodévtől már jobb lesz, mert ha minden igaz munka mellett akarja majd folytatni az egyetemet, annyira el akar már szabadulni otthonról. Azon se csodálkoznék, ha levelezőre vált és úgy rakja le. Akkor már nem hiszem, hogy fogok vele találkozni.

És most felkerekedek adózást tanulni. Boldogság. Azért ha vége lesz ennek a vizsgaidőszaknak majd már érdekesebb dolgokat is szeretnék hozni, csak persze ki kéne találnom hogy mit. Ja és persze jönnek a felhők is, de most kicsit el vagyok havazva >.<

1 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2017.05.24. 16:06
Meow

A jó öreg BGF (E) :D Ne aggódj az adók miatt, a két tanár ugyan szigorú és a zh/ vizga sem a legegyszerűbb de normálisan fel fognak rá készíteni :) Viszont van egy rossz hírem.. ha IFO szakirányos leszel akkor még nagyon sok közös feladatod lesz :/ Kitartás! :) 


Válasz:

Az fix, az adózás szerencsére sikerült, úgyhogy a tanárokra egy szavam sem lehet :) Az IFO alatt az idegenforgalmi szakirányra gondolsz? Én a PSZK-n vagyok pénzügy-számvitelen, és majd számvitel szakirányra szeretnék menni, ha minden igaz ott már azért annyi csapatmunka nem lesz. Amúgy nem is a csapatmunkával van a bajom, 1. félévben szerettem együttdolgozni egy lánnyal, akivel házidogát kellett csinálnunk, de akikkel most idén kerültem össze hát azt inkább nem kommentálom. :D

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

Az egyetlen magyar oldal a RIVERDALE címû sorozat szereplõjérõl, COLE SPROUSE-ról!    *****    The Vampire Diaries & The Originals szerepjáték - ha kedveled a sorozatokat és írni is szeretsz, ne habozz!    *****    Május 28-án ünnepeljétek a Játék Világnapját Nyuszi Mamával! Hintázzatok velünk a Mesetárban! Juhé!!!    *****    Várjuk a lelkes szerepezni vágyókat aktív játékkal és jó közösséggel! Csatlakozz te is!    *****    Asztrológiai kislexikon    *****    Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lor    *****    Lakatos munka- Haidekker kerítés- www.farkasmetal.hu - Úszókapu- www.farkasmetal.hu - Terasz korlát - www.farkasmetal.hu    *****    KOSEMBLOG.GP//A MAGYAR "A SZULTÁNA" RAJONGÓI OLDAL//BY: KÖSEM// KOSEMBLOG.GP//MINDEN, AMI KÖSEM...    *****    Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lor    *****    Mályva és Pipitér visszatért! A két virágmanócska most megmutatja nektek a rét legszebb madarait! Gyertek a Mesetárba!    *****    KÖSEMBLOG.GP//VIHAR VAGYOK, A PERZSELÕ NAP, A GYILKOS JÉG...//BY: KÖSEM// MINDEN AMI BLOG ÉS A SZULTÁNA C. SOROZAT...    *****    Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lor    *****    Kredit nyeremény! Jelentkezz a honlapversenyre és nyerd meg az 50gkr-es fõnyereményt! Kredit nyeremény! 50gkr!    *****    Támogassa egyesületünket adója 1%-val:19108780-1-80    *****    KATT KATT KATT Ashley Tisdale és Gardróbcsere oldal KATT KATT KATT    *****    Rendszeres havi stabil jövedelmet biztosító internetes otthoni munkák!    *****    DIGITALMEMORIES - történetek az életemrõl, rengeteg képes tartalommal - DIGITALMEMORIES    *****    Gréti. 23. Egyetemista. HalálosIramban. Toretto. Izomautók. Chevelle. Rap. Beavatott. Négyes. Írás. Olvasás. Blog. (:    *****    Damon, Elena - Nina és Ian ~ Tudj meg minél többet róluk! Középpontban a TVD két sztárja!    *****    NFfriend! Két különc lány youtube csatornája. Gyere less be ha van kedved!