My world is the sky
A felhők felett mindig ragyog az ég
Égre néző lány

Üdv kedves olvasó! Te most egy felhőmániás lány oldalán jársz, aki imádja az eget és a felhőket. Fő hobbim a felhők fotózása, mindenféle formában, legyen az akár pamacs, fátyol, vihar, vagy bárányfelhő. Emelett egyetemre járok, közgazdásznak kézülök a BGE-n. A blogon a mindennapjaimat, gondolataimat és főleg a felhős képeimet találod. Jó nézelődést :)

A felhők, bármilyen sűrűek és bármennyire is megingathatatlannak tűnnek, a hitet mutatják meg, és azt, hogy valami még vár ránk.                                                     Tom Ryan

 
Csevegő

Szabályzat: Véleményedet kultúráltan fogalmazd meg, ha pocskondiázol, törlés lesz a jutalmad. Cserét itt tudsz kérni, bárkivel szívesen cserélek :) A nevem Hikori, annak hívjatok, a kedves szerkesztő vagy cserém megszólítást kerüljétek légyszíves.

 
Zene

Aktuális kedvenc számomat osztom meg veletek, amit rongyossá hallgatok. Mert zene nélkül mit érek én...

 
Cimkefelhő
 
Gondolatok
Friss bejegyzések
2017.08.09. 18:37
2017.07.02. 12:08
2017.06.25. 21:25
2017.06.16. 15:44
2017.06.14. 15:59
Friss hozzászólások
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A felhők felett mindig ragyog az ég

Egy szusszanásra

Szép szép az egyetemista élet, de ahogy ránéztem most az adózási anyagra enyhén elsápadtam. Hát nem erre a vizsgára fogom azt mondani hogy a legkönnyebb volt az hótziher. De ami azért jó hír, hogy a közgazdaságtan 2 is kilőttem sikeresen úgyhogy azzal véget is ért a mikro és makro tárgyalása. Jeee. Örülök neki, hogy ezen túl vagyok és nagyon remélem nem kell többet senki mással összedolgoznom olyan szinten hogy közös előadást, házidogát vagy hasonló baromságot kell készítenem. Nem azért mert nem lennék csapatjátékos, csak akkor amikor hülyékkel kell együttdolgozni hát az egy kicsit kiábrándító. Főleg hogy köztük van a már sokszor említett csoporttársam is, akiből már határozottan elég volt egy tanévre.

Az a poén ebben az egészben, hogy egy jó fél évig el tudta előlem rejteni ezt a fensőbbséges, mindenkit lenyomok énjét /vagy én voltam hülye és nem vettem észre elsőre/ és azt is mondhatjuk az első félév végéig egész normális volt. Aztán bekattant nála valami és mire észbekaptam már csak azt láttam, hogy mindenkit engem is beleértve megpróbál elnyomni. Mondjuk az az egészben a nevetséges, hogy nekem valahogy nagyon szereti bizonygatni vagy tudatni, hogy ő az ász kettőnk közül. Mint aki mindenáron versenyezni akar olyas valakivel aki "hátrányban" van vele tanulmányi szempontból a betegsége miatt. Jó példa erre amit közgáz vizsga után akart produkálni

- A tanárnő annyira akarta, hogy menjek szóbeli vizsgára de nekem már elég volt. Csak sajnálom, hogy hármas lett. A közgáz beleszámít a diplomajegy átlagba ugye?. 

- A mikro és a makro átlagát nézik. Az neked hármas lesz.

- Kár. Egy négyes jobban nézett volna ki, mint egy hármas vagy egy kettes.

- Fix. De tudod, tök mindegy, hanyasra végzel. Az a lényeg, hogy meglegyen a diplomád, legyen nyelvvizsgád és nyelvtudásod és munkatapasztalatod. A munkáltatót nem azt fogja megnézni hanyas lett a diplomád hanem Sprechen Sie auf Deutsch vagy Do you speak English? Vagy akár mindkettő. Hogy a tapasztalatról már ne is beszéljünk.

Már csak röhögni tudok az ilyesmin, de azért ez egyben fárasztó is. Mintha egy ovodás akar veled versenyezni, de komolyan. Másodévtől már jobb lesz, mert ha minden igaz munka mellett akarja majd folytatni az egyetemet, annyira el akar már szabadulni otthonról. Azon se csodálkoznék, ha levelezőre vált és úgy rakja le. Akkor már nem hiszem, hogy fogok vele találkozni.

És most felkerekedek adózást tanulni. Boldogság. Azért ha vége lesz ennek a vizsgaidőszaknak majd már érdekesebb dolgokat is szeretnék hozni, csak persze ki kéne találnom hogy mit. Ja és persze jönnek a felhők is, de most kicsit el vagyok havazva >.<

2017.05.19. 11:52, Hikori Vissza a bloghoz
2 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2017.06.08. 12:59
Hikori

Az fix, az adózás szerencsére sikerült, úgyhogy a tanárokra egy szavam sem lehet :) Az IFO alatt az idegenforgalmi szakirányra gondolsz? Én a PSZK-n vagyok pénzügy-számvitelen, és majd számvitel szakirányra szeretnék menni, ha minden igaz ott már azért annyi csapatmunka nem lesz. Amúgy nem is a csapatmunkával van a bajom, 1. félévben szerettem együttdolgozni egy lánnyal, akivel házidogát kellett csinálnunk, de akikkel most idén kerültem össze hát azt inkább nem kommentálom. :D

Idézet
2017.05.24. 16:06
Meow

A jó öreg BGF (E) :D Ne aggódj az adók miatt, a két tanár ugyan szigorú és a zh/ vizga sem a legegyszerűbb de normálisan fel fognak rá készíteni :) Viszont van egy rossz hírem.. ha IFO szakirányos leszel akkor még nagyon sok közös feladatod lesz :/ Kitartás! :) 

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

A karma és az asztrológia kapcsolata    *****    Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    &#9835; Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! &#9835; ZL Hungary &#9835; ZL Magyarország &#9835;    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - DIVATBLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!